matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Moze ktos podpowiedziec? :)
Penny125:
Moze ktos podpowiedziec?
Dane sa punkty y=x+2, y=−x+4, y=1/2x−2. Punkty przeciecia prostych sa wierzcholkami trojkata ABC. Oblicz obwod tego trojkata
25 kwi 21:24
jakubs:
Najpierw znajdź punkty przecięcia.
25 kwi 21:26