matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
walec
Alien:
PROSZE O POMOC
pole powierzchni bocznej walca jest rowne 2π cm
2
.oblicz dlugosc wysokosci tego walca,jezeli promien podstawy ma dlugosc 2 cm
2 gru 23:04
mała:
H=? r=2cm P
b
=2π wystarczy wszystko podstawić do wzoru P
b
=2πrH i wyliczyć H
2 gru 23:32