Dowód
Przemysław: Dowieść, że:
√3−√8+
√5−√24+
√7−√48=1
Proszę o wskazówkę
25 kwi 19:22
Maniek: zalozenia ?
25 kwi 19:25
Maniek: a sorki nie ma x
25 kwi 19:26
Marta: Musisz pokombinować ze wzorami skróconego mnożenia

pod pierwszym pierwiastkiem jest np.
(1−
√2)
2 zacznij od powylaczania z pierwiastkow wszystkiego, co się da
25 kwi 19:27
Przemysław: Wow! Racja

Dziękuję bardzo
25 kwi 19:28
Maniek: 3,5,7 r=2 i 8,24,48 1x8=8 3x8=24 6x8=48 − 1.2.3.4.5.6.7. itd
25 kwi 19:31
Marta: spoko

pamiętaj o wartości bezwzględnej
25 kwi 19:34
Przemysław: Dziękuję pięknie, wyszło
25 kwi 19:48