pierwsza pochodna funkcji
Ala: Oblicz pierwszą pochodną funkcji f(x) =ex (2x+1)
Mógłby mi ktoś pomóc i rozpisać rozwiązanie tej pochodnej bo nie wiem czy mam najpierw wyliczyć
pochodne czy wymnożyć przez nawias i dopiero?
25 kwi 18:52
J:
= f(x) + 2ex
25 kwi 19:03
Ala: a nie powinno być f(x) = 2ex ?
25 kwi 19:06
J:
nie
25 kwi 19:11
Ala: skad sie wzięło zatem f(x) ?
25 kwi 19:16
J:
Skrocilem zapis
25 kwi 19:18
Ala: A mógłby mi Pan to rozpisac zebym zobaczyła jak to wygląda ?
25 kwi 19:20
J:
Zamiast f(x) wpisz funkcję
25 kwi 19:24