matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
c
Karolina:
wielomian x
4
+16 jest podzielny przez wielomian : mam odp .d) x
2
+2
√
2x
+4 pomoże ktoś rozpisać?
25 kwi 18:42
prosta:
x
4
+16=(x
2
+4)
2
−2x
2
=(x
2
+4)
2
−(
√
2
x)
2
=(x
2
+4+
√
2
x)(x
2
+4−
√
2
x)
25 kwi 18:50