naszkicuj
ewelina: Naszkicuj wykres funkcji f. wyznacz wartości największą i najmniejszą tej funkcji w przedziale
<1;2>. Dla jakich wartości parametru m równanie f(x)=m ma dwa pierwiastki ?
a)f(x)=/ 1−2x /
b)f(x)=/3x+1−4 /
c)fx)=/22−x−3/
25 kwi 15:58
ewelina: pomocy
25 kwi 16:06
Karolina: Jak to się robi
25 kwi 19:19
Ewelina: Kto mi pomoże
26 kwi 09:01
Janek191:

a) f(x) = I 1 − 2
x I
Dla x > 0 mamy f(x) = − ( 1 − 2
x) = 2
x − 1
Wykres funkcji f leży na osi OX i nad osią OX.
y
min = f(1) = 2
1 − 1 = 2 − 1 = 1
y
max = f(2) = 2
2 − 1 = 4 − 1 = 3
f(x) = m ma dwa pierwiastki dla m ∊ ( 0 , 1)
26 kwi 09:15
Ewelina: Na pewno tak to się robi
26 kwi 12:54
Ewelina: Jak ty policzyłeś te pierwiastki m
26 kwi 12:55
Ewelcia : f(x)=/3x+1−4/ A jak to trzeba zrobić
26 kwi 13:56