Analiza 2
52: Witam.
Mam pewne zadanie, ale nie potrafię go nawet zacząć ...
Na powierzchni z = f(x,y)=4−x2−y2 wyznaczyć punkt,w którym płaszczyzna styczna jest
prostopadła do prostej l: x=3t, y=1+2t, z=2+t , t∊R
Ktoś pomoże zacząć ?
.
25 kwi 15:54
Maniek: podstawiales ?
25 kwi 15:56
52: Co podstawiałem ?
25 kwi 15:56
bezendu:
Popatrz w skryptach, masz gotowy wzór.
25 kwi 16:00
25 kwi 16:01
52: Niewiele mi pomogłeś, jak mam wyznaczyć równanie płaszczyzny stycznej do powierzchni
z=f(x,y)=... i w jakim punkcie to wiem... gorzej z tym zadaniem
25 kwi 16:03
25 kwi 16:05
52: Nie rozumiem, mógłbyś mi to rozpisać, bo tylko linkami rzucasz

Rozpisz to wtedy zrozumiem
25 kwi 16:07
bezendu:
Nie zrobię tego za Ciebie bo nie mam czasu, popatrz dobrze, tam wszystko jest ?
Umiesz liczyć pochodną cząstkowe wgl ?
25 kwi 16:10
52: Wyobraź sobie, że umiem
Nie chcę żebyś zrobił zadanie za mnie powiedz mi po kolei co mam zrobić
25 kwi 16:12
52: bezendu jak umiesz to pomóż, proszę
25 kwi 16:26
bezendu:
Napiszę Ci na fb, wieczorem

Teraz nie mogę
25 kwi 16:31
52: No ok
25 kwi 16:33