logarytmy
matmat: liczba (0,04)log 2 * (0,025) log 2 jest równa?
odp: 1/8
25 kwi 15:03
Janek191:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
= ( |
| )log 2*( |
| )log 2 = (U{1}{25]* |
| )log 2 = |
| | 25 | | 40 | | 40 | |
| | 1 | |
= ( |
| )log 2 = ( 10−3)log 2 = 10−3 log 2 = 10 log 2−3 = |
| | 1000 | |
25 kwi 15:29
matmat: dzięki
25 kwi 15:30
Ditka:
=(0,04*0,025)log2=(0,001)log2=(10−3)log2=10−3*log2=10log2−3=2−3=18
25 kwi 15:32
Eta:
a
m*b
m= (a*b)
m
| | 1 | |
...... = (0,04*0,025)log2= (10−3)log2= 2−3= |
| |
| | 8 | |
25 kwi 15:33
Eta:
25 kwi 15:34