matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
#ehtegranice
Tyryryry:
Oblicz lim
x−>2
((x
2
− 3x + 2) / (3x
2
− 6x))*
1
3
25 kwi 09:38
Przemysław:
D'Hospital?
25 kwi 10:03
Ditka:
x
2
−3x+2=(x−1)(x−2)
(x−1)(x−2)
x−1
*
1
3
=
*
1
3
→
1
6
*
1
3
=
1
18
dla x→2
3x(x−2)
3x
25 kwi 10:13
xdeac:
αβγδ
25 kwi 12:28