.
Archy: jak to policzyć? 3do potęgi{11}{4}?
24 kwi 22:04
Archy: 3114
24 kwi 22:07
Archy:
24 kwi 22:21
24 kwi 22:25
Archy: no a 31/4?
24 kwi 22:26
24 kwi 22:29
Archy: wiem wiem
tylko nie wiem jak policzyć pierwiastek 4 stopnia
24 kwi 22:30
Maniek: a probowales podniesc do potegi ?
24 kwi 22:32
Archy: nie
spróbuję
dobry pomysł
24 kwi 22:33
Archy: wtedy wyjdzie 2187 a miała wyjsc liczba z przecinkiem
24 kwi 22:33
PW: A co Ty chcesz "wyliczyć", przecież to liczba niewymierna.
24 kwi 22:35
Archy: bo miałem takie zadanie: oblicz log34√27−log33√3√3 i wyszło mi właśnie 311/4 a
trzeba zakodować cyfre jednosci i 2 po przecinku
24 kwi 22:38
Maniek: zaraz no
√311=20,5155...
24 kwi 22:38
Maniek: no niewymierna wiec inaczej sie nie da chyba ,ze zle policzyles
24 kwi 22:39
Archy: musi być tak jak tobie wyszło
wielkie dzięki
24 kwi 22:40
Maniek: zle policzyles
24 kwi 22:42
Archy: ile ma wyjsc?
24 kwi 22:42
Maniek: niestety zaraz ci podam jak to zrobic
24 kwi 22:42
PW: Tracimy energię na głupstwa. Już wiele razy apelowaliśmy: podawać treść zadań w brzmieniu
oryginalnym, a nie wyrwane z kontekstu fragmenty własnych myśli.
24 kwi 22:47
24 kwi 22:49
Archy: | | 33/4 | |
ja to zapisałem sobie |
| |
| | log331/9 | |
24 kwi 22:50
Maniek: | 3 | | 1 | | 23 | |
| − |
| = |
| = 0,6388888888... |
| 4 | | 9 | | 36 | |
24 kwi 22:51
Maniek: heh i don't like latex
24 kwi 22:51
Archy: wynik zły bo ma wyjść cyfra jedności i 2 po przecinku
24 kwi 22:53
Maniek: 0 to cyfra jednosci ?
24 kwi 22:53
Archy: A no może i tak

dzięki
24 kwi 22:54