matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
poho:
https://www.youtube.com/watch?v=_sjrFBEc0Is&list=PLGWbMT4tmKkN3rhdPfcWyvInSuwwIdKxT&index=27
Jakim cudem w 5:25 w liczeniu oczka napięciowego (oczko skierowane w prawo) wychodzi mu: E − UR
1
− UR
2
− UR
4
Powinno być: E + UR
1
+ UR
2
+ UR
4
, bo napięcie na każdym rezystorze jest zgodne z kierunkiem oczka, czyli tak jakby w prawo.
24 kwi 20:07
poho:
?
24 kwi 20:24