Zadanie
Lexi: Będzie ktoś tak miły i rozwiąże to zadanie? bo ja już świra przy tym dostaje. Co chwila mi coś
innego wychodzi:
Samolot trasę z Warszawy do Paryża pokonuje w 2 godziny i 24 minuty ze średnią prędkością
600kmh.
Z jaką średnią prędkością musiałby lecieć samolot na tej trasie, aby czas przelotu wynosił 2
godziny?−−−> ma wyjść 720kmh a mi wychodzą jakieś dziwne liczby, pewnie jakiś głupi błąd,
ale poddaje się, więcej nic nie wymyśle.
24 kwi 18:42
Janek191:
| | km | |
S = 600 |
| * 2,4 h = 1 440 km |
| | h | |
| | km | |
1 440 km : 2 h = 720 |
| |
| | h | |
24 kwi 18:44
Jacek: 2,4 [h] * 600 [km/h] =1440 [km]
| | 1440 [km] | |
v2 = |
| =720 [km/h] |
| | 2 [h] | |
24 kwi 18:45
Lexi: Okej. Nie podzieliłam tego. Dziękuję za pomoc. Podpunkt b jak napiszę możesz też rozwiązać?
24 kwi 18:47
Lexi: Rozwiązałam to b już nie potrzebuje pomocy : D
24 kwi 18:59