pomocy
xdxdxdx: Rozwiąż nierównośc:
x
3 − 2x
2 −9x + 18 < 0
| | 4−x | | x+4 | |
Rozwiąż równanie: |
| |
| |
| | x + 1 | | x +1 | |
24 kwi 18:30
PW: x2(x − 2) − 9(x−2) < 0
− można wyłączyć (x − 2) przed nawias.
24 kwi 18:36
jakubs: Tam nie ma równania
24 kwi 18:38
xdxdxdx: tam nie dopisałam znaku = ; )
24 kwi 18:40
24 kwi 18:46
52: Skoro mianownik jest taki sam to przyrównaj liczniki
24 kwi 18:48
xdxdxdx: Nie rozumiem w ogóle tych równań i nierówności..
24 kwi 18:52
Janek191:
| 4 − x | | x + 4 | |
| = |
| , x ≠ −1 |
| x + 1 | | x + 1 | |
4 − x = x + 4
4 − 4 = x + x
x = 0
====
24 kwi 19:05