.
maczeta: zadanie zamknięte: wskaz zbior wszystkich mozliwych wartosci wyrazenia: √−√−x−4, odpowiedzi
to:
A. (−∞,−4> B. zbiór pusty. C.{0} D. <0,∞). wg mnie to odpowiedź B, ale czy na pewno? jeśli
byłby ktoś tak miły to prosiłabym o wytłumaczenie
24 kwi 17:21
maczeta: to jest pierwiastek z −√−x−4
24 kwi 17:22
J: D = {0}
24 kwi 17:26
J:
Odp C
24 kwi 17:27
maczeta: ale dlaczego? dla zera jest coś takiego, √−√0−4=√−√−4, no a √−4 nie istnieje w R?
24 kwi 17:27
ICSP: żadna z powyższych.
24 kwi 17:33
maczeta: hm dobra tego mojego drugiego pytania nie było, tu nie chodzi o x, ale o wartość, przepraszam
xD
24 kwi 17:35
ICSP: a ja podświadomie widziałem dziedzinę
24 kwi 17:38
J:
D = {−4}
Zw = {0}
24 kwi 17:49
maczeta: aha, już to widzę, dlatego 0 no bo może być ≥0, dzięki J
24 kwi 18:02