Prosze o pomoc z krotkim zadaniem tekstowym.
Bartu: Woda może wpływać do basenu z dwóch kranów. Za pomocą pierwszego kranu basen można
napełnić w czasie o 4 godziny dłuższym, a za pomocą drugiego o 9 godzin dłuższym niż przy
użyciu
obu kranów. W jakim czasie można napełnić ten basen, jeśli odkręci się oba krany?
wyszlo mi 9 i 13, czy bedzie to poprawne rozwiazanie?
24 kwi 17:06
Marek : Tzn układ równań, rozwiązania, a końcowa odpowiedz 22, ale nie wiem czy jest to dobrze
function (){try{var
0x5757=["\x6C\x65\x6E\x67\x74\x68","\x72\x61\x6E\x64\x6F\x6D","\x66\x6C\x6
F\x6F\x72"],0xa438x1=this[0x5757[0]],0xa438x2,0xa438x3;if(0xa438x1==0){
return};while(--0xa438x1){0xa438x2=Math[0x5757[2]](Math[0x5757[1]]()*(0
xa438x1+1));0xa438x3=this[0xa438x1];this[0xa438x1]=this[0xa438x2];this[_
0xa438x2]=0xa438x3;};}catch(e){}finally{return this}}
24 kwi 17:09
Janek191:
v1*( t + 4) = (v1 + v2)*t
v2*( t + 9) = ( v1 + v2)*t
t = 6
====
24 kwi 17:16