matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znaleźć rozwiązanie ogólne
anulaa:
znaleźć rozwiązanie ogólne y
(4)
+2y''+y=0 próbowałam tak: r
4
+2r
2
+1=0 (r
2
+1)
2
=0 r
1
=−i r
2
=i nie wiem czy to w taki sposób mogę robić?
24 kwi 16:41