sprawdzenie obliczeń
A: Bardzo proszę o sprawdzenie tych obliczeń, bo wydają mi się one sensowne, a wynik z
odpowiedziami się nie zgadza.
sin875+cos875=
=(sin475+cos475)(sin475−cos475)=
=[(sin275+cos275)2−2sin275 cos275)](sin275+cos275)(sin275−cos275)=
=(1−12sin150)(sin275−cos275)=
=
24 kwi 14:46
A: (przez przypadek nacisnęłam wyślij zanim dokończyłam pisać)
= −cos150(1−12sin150)=
= 14sin300−cos150=
= −14sin60+cos30=
3√38
24 kwi 14:48
J:
| | 1 | |
czwarta linika ..(1 − |
| sin2150) |
| | 2 | |
24 kwi 14:53
A: O rzeczywiście, i wszystko się zgadza. Wielkie dzięki
24 kwi 14:59