Help me!!!
Mira: Pomóżcie proszę w rozwiązaniu zadanka:
Kiedy funkcja u(x,y)=2*cos2(y−x/2) spełni równanie 2*(σ2u/σx2) + (σ2u/σxσy) = 0
24 kwi 11:00
J:
nie ma rady trzeba policzyć pochodne cząstkowe: u'xx oraz u'xy ... potrafisz ?
24 kwi 11:07
Mira: Ktoś coś


?
24 kwi 11:07
Braun:
O tej porze to chyba egzamin ? Poczekam do 21 z rozwiązaniem.
24 kwi 11:08
J:
nie sądzę , aby trwał do 21
24 kwi 11:09
Mira: Szczerze to z matmy jestem zielona... A zrobić muszę....
24 kwi 11:09
Mira: Egzamin za dwa tygodnie

praca domowa....
24 kwi 11:10
Mira: Wysłać rozwiązanie trzeba do jutra rana
24 kwi 11:14
Braun:
@J jestem w takich sprawach ostrożny, czytając posty Hugo który wstawiał zdjęcia z kolokwium
albo maturzystów którzy podczas matury wstawiali tutaj zadnia

Pomogę po 21:00
24 kwi 11:15
J:
u'x = −4cos(y−x/2)sin(y−x/2)(−1/2) = 2sin(y−x/2)cos(y−x/2) = sin(2y−x)
u'xx = −cos(2y−x)
u'xy = 2cos(2y−x)
teraz podstaw do ostaniego wzoru
24 kwi 11:18
Braun:
No to co mamy pracę domową za Ciebie robić ? Najpierw Twoje rozwiązanie. To, że my tutaj
jesteśmy na forum nie oznacza, że mamy na czole napisane "Murzyn". Najpierw Twoje obliczenia,
jak nie wiesz jak zacząć to powrót do teorii i jak coś policzysz to się zgłoś.
Wykształcenie nie piwo, nie musi być pełne Nie trzeba nam fachowców którzy mają tylko
dyplom a nic nie potrafią !
24 kwi 11:18
J:
jeśli masz rację, to się pośpieszyłem
24 kwi 11:18
Mira: Słuchaj nie wiesz to się nie wypowiadaj, a moje ukierunkowanie jest humanistyczne. I uwierz mi
chętnie nie uczęszczałabym na "durne" bo obowiązkowe zajęcia z matmy. Jak chcesz możemy
podyskutować o historii starożytnego Rzymu albo filozofii Comte.....
24 kwi 11:23
J:
przyznam,że jak na zadanie z matematyki na wydziale niematematycznym ...
to jest ono trudne
24 kwi 11:26
Braun:
Chyba forum pomyliłaś koleżanko.... Skoro Twoje ukierunkowanie jest humanistyczne to nie
rozumiem czemu wybrałaś kierunek z związany z matematyką

A jeśli królowa nauk jest
dla Ciebie durna to już szukaj pracy na zmywaku
24 kwi 11:26
Mira: Hahaha to widzę że orientujesz się jeśli chodzi o przedmioty na poszczególnych kierunkach. Otóż
uświadomię Cię że nawet kierunki typowo matematyczne mają do czynienia z filozofią czy
historią filozofii (a zabiegają o tytuł inżyniera). A to już nie moja wina że na kierunku
humanistycznym wymagają matmy od "matołków" z tego przedmiotu − i dodam że do niczego po
studiach mi się to nie przyda. Trafisz na wykładowcę który będzie chciał na siłę zrobić z
całego roku historyków to może Twoja piąta klepka coś zrozumie....
24 kwi 11:31
Mira: do J: wiem że jest trudne, takie same są na egzaminach.... Jednym słowem mówiąc wiele z naszych
już przez matmę poodpadało (wykładowca wielki matematyk udupia niejednego z "Podstaw
matematyki")
24 kwi 11:34
J:
O 11:18 podałem Ci prawie gotowe rozwiązanie zadania , spróbuj teraz coś sama od siebie
24 kwi 11:36
Braun:
Owszem miałem filozofię na pierwszym semestrze, musiałem czytać książki które wgl mnie nie
interesowały ale nie robiłem takich lamentów jak Ty....
24 kwi 11:36
J:
Mielismy kiedyś podobny problem na politechnice , wykładowca z matematyki chciał
przerabiac z nami materiał z kierunku matematycznego na UJ ...
poszlismy do Rektora ... i Go wyprostował ...
24 kwi 11:38
Mira: I kto tu robi lament. Ciesz się że wykładowca z filozofii nie kazał Ci ich zrozumieć,
przeczytać to każdy potrafi bez zrozumienia.
24 kwi 11:38
J:
My egzamin z filozofii "zaliczaliśmy" z wykładowcą na neutralnym terenie

Nie było przypdku,zeby ktoś miał mniej niż: 5.0
24 kwi 11:40
Mira: Byliśmy u Dziekana, pomimo niejednego pisma nic się nie zmieniło, wykładowcy zmienić nam nie
mogą bo nie ma kogo, niby rozmawiano z nim na ten temat ale poprawiło się na jednym egzaminie
a na następne zajęcia dowalił z grubej rury....
24 kwi 11:40
Braun:
Właśnie musiałem zrozumieć, bo na koniec miałem egzamin z tego..To po co bym czytał w innym
wypadku ? Poćwicz, też logikę przy okazji
24 kwi 11:41
J:
idźcie do Rektora d/s dydktycznych
24 kwi 11:41
Mira: 0=0 czyli wychodzi na to że dla wszystkich rzeczywistych?
24 kwi 11:45
Mira: yhym już widzę ten Twoj egzamin z filozofii dla "matematyków" tak jak J pisał wyżej pewnie
większość nie miała poniżej 4.0
24 kwi 11:47
J:
24 kwi 11:47
Mira: J: z góry dziękuję, w przedmiotach humanistycznych służę pomocą
24 kwi 11:48
J:
moja edukacja skończyła się dość dawno

... , ale dziękuję za chęci ...
24 kwi 11:50
Mira: Hehe moja też ale nikt nie powiedział że po 30 nie można studiować
24 kwi 11:52
J:
stare porzekadło mówi: " na naukę nigdy za późno"
24 kwi 11:54
Hugo: Braun
25 kwi 20:13