matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zad
Maniek:
2
31
−2
20
+1 czy da sie to skrocic
24 kwi 10:43
Bogdan:
skrócić nie (to nie ułamek), ale zapisać w innej postaci tak, np.: 2
20
(2
11
− 1) + 1 = = 2
20
* (2048 − 1) + 1 = 2
20
* 2047 + 1 = 2
20
* 23 * 89 + 1
24 kwi 11:09