matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Czy może ktoś mi pomóc zrozumieć dlaczego:
Roberto:
(a
√
2
)
2
=2a
2
24 kwi 01:34
PR:
(a*b)
2
=a
2
*b
2
(a+b)
2
=a
2
+2ab+b
2
24 kwi 01:37
Roberto:
Dzięki PR.
24 kwi 02:20