Liczba
Serum: Liczba log√2(−8log3(log2 9√8
23 kwi 22:42
Qulka: =6
23 kwi 22:42
Serum: poprawka : Liczba log
√2(−8log
3(log
29√8) =

? mam problem z tym, bo cały czas mi 0
wychodzi
23 kwi 22:43
Serum: ale wytłumaczenie bym prosił
23 kwi 22:43
Qulka: nadal 6
23 kwi 22:44
Serum: znaczy, poprawiłem, żeby było dokładniej czytelne.
23 kwi 22:44
Qulka: ostatni nawias to 3/9= 1/3 =3−1 więc log3 3−1 = −1
−8•−1=8 =√26
23 kwi 22:45
Qulka: bo 8=23 zatem 9√8=23/9 więc log223/9 =3/9
23 kwi 22:48
Serum: aa, już wiem dlaczego nie wychodziło.
głupie błędy.....

Dzięki
23 kwi 22:53