3−2n5 | ||
A) an= | ||
3n2+2n−3 |
2+3n4 | ||
B) an= | ||
4n4+n2+1 |
n2+2n−3 | ||
C) an= √ | (cały wyraz jest pod pierwiastkiem) | |
n+1 |
3n4+2 | ||
D) an= √ | (tutaj też wszystko pod pierwiastkiem) | |
n3+1 |
2−7n | ||
F) an= | ||
2n+7n |
√2n2+3 | ||
I) an= | ||
n2+1 |
7n3√n−6 | ||
J) an= | ||
3n4−n2+2 |
2 | 2 | 2 | ||||
K) an= | + | + .... + | ||||
3 | 9 | 3n |
3+5+7+...+(2n+1) | ||
L) an= | ||
2−3n2 |
1 | ||
wyrażenie typu: | lub {1}{n2} czy coś w tym stylu, to dąży to do 0. | |
n |
| ||||||||||||||||
|
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |