matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
xxy:
Jak rozwiązać ten przykład? ctg 3x = ctg (x + 45 stopni)
23 kwi 20:44
PW:
Na zasadzie ctgα = ctgβ
23 kwi 21:09
Gajwer:
3x=x+45 stopni 2x=45 stopni x=22,5 stopnia
23 kwi 21:22
Qulka:
jeszcze cykliczność dołóż
23 kwi 21:24