matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
turkawka:
Proszę o pomoc: Wyznacz zbiór wartości funkcji:
1
a) f(x) =
sinx
7
b) f(x) =
sin
2
x − sinx − 12
Jak powinnam zrobić to zadanie? Bardzo proszę o pomoc.
23 kwi 19:42
Janek191:
1
a) f(x) =
sin x
Mamy − 1 ≤ sin x ≤ 1 ZW = ( −
∞
, − 1 > ∪ < 1 , +
∞
)
23 kwi 20:01