Wykres funkcji
Angelaa: Jak będzie wyglądał ten wykres funkcji ?
Z góry dziękuję za pomoc
23 kwi 17:03
Angelaa: Pomóżcie człowiekowi xD
23 kwi 17:11
Ajtek:
| | 1 | |
Narysuj wykres f(x)= |
| , następnie przesuń o wektor (o jaki?). Następnie odbij wszystko |
| | x | |
| | 1 | |
spod osi Ox nad tą oś. Otrzymasz f(x)=| |
| −4| |
| | x+3 | |
23 kwi 17:11
Angelaa: To wiem, mam tylko problem z tym narysowaniem gdzie jest odbicie z osią OX
23 kwi 17:13
Ajtek:
To co masz pod osią Ox, odbijasz symetrycznie nad oś.
23 kwi 17:14
J: Hiperbola przesunieta o v =[−3,−4] potem odbicir wzgledem OX
23 kwi 17:14
Angelaa: Ok chyba już wiem, dzięki
23 kwi 17:47