matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
polekwadratu
opiewcamatmy:
Punkty A=(−1,3) i C=(−6,8) są przeciwległymi wierzchołkami kwadratu ABCD. Pole kwadratu wynosi. Długość odcinka wyszła mi
√
50
23 kwi 16:19
Benny:
|AC| przekątna kwadratu |AC|=
√
(−1+6)
2
+(3−8)
2
|AC|=5
√
2
P=25
23 kwi 16:21