matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
qqq
makaron:
spr Wykaż,że dla dowolnej liczby n>0 i n≠1 log
n
(n+1)*log
n
+
1
(n+2)*log
n
+
2
(n+3)*log
n
+
3
n = 1 robię tak
log
n
(n+2)
log
n
+
2
n
log
n
(n+1)*
*log
n
+
2
(n+3)*
=
log
n
(n+1)
log
n
+
2
(n+3)
log
n
n
log
n
(n+2)*
= 1
log
n
(n+2)
log
n
n = 1 1 = 1 cnd ?
23 kwi 15:17