matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykonaj mnożenie, odpowiedź podaj a najprostszej postaci
Ola:
Wykonaj mnożenie, odpowiedź podaj a najprostszej postaci
x−2
x
3
+5x
2
+6x
*
x
2
−9x
x+2
23 kwi 15:11
Janek191:
x − 2
x*( x
2
+ 5 x +6)
=
*
=
x*(x − 9)
x + 2
x −2
( x +3)*( x + 2)
( x − 2)*( x + 3)
=
*
=
x − 9
x +2
x − 9
23 kwi 15:22