| |||||||||||||||||
Oblicz | . | ||||||||||||||||
|
sin15 + sin45 | 0,2588+0,7071 | ||
= | = 0,57734608 | ||
cos15 + cos45 | 0,9659 + 0,7071 |
α + β | α − β | |||
raczej trzeba tu skorzystać z zalezności: sinα + sinβ = 2sin | cos | |||
2 | 2 |
α + β | α − β | |||
oraz z cosα + cosβ = 2cos | cos | |||
2 | 2 |
| 1 | ||||||||||||
ładny po uproszczeniach wychodzi wynik ... = | = | ||||||||||||
| √3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |