matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozłóż wielomian w na czynniki
Magda:
Rozłóż wielomian w na czynniki w(x)=(x
3
+x
2
−2x)(x
3
+2x
2
−15x)
23 kwi 14:45
Janek191:
= x*( x
2
+ x − 2)*x*( x
2
+ 2 x − 15) = x
2
*(x − 1)*( x + 2)*( x + 5)*( x − 3)
23 kwi 15:45