matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Długość przebytej drogi jednego sygnału
Dominik:
X= 7 Y=11 R=0 Częstotliwość wysyłania sygnału wynosi 7 Ghz Prędkość sygnału w medium wynosi 110000km/s jaka jest długość przebytej drogi (w cm) jednego sygnału w czasie równym (R+1)cykli
23 kwi 14:17