sind
kamil: Prosta, która tworzy z osią Ox kąt 60* ma postać:
A) y=√3x−5 B) y=√3/3 x+2 C) −√3x−5 D) y=−√3/3 x+5
23 kwi 13:28
J:
y = tgαx + k ... i poszukaj odpowiedzi
23 kwi 13:29
kamil: tylko chodzi o to, że kompletenie nie wiem jak to zadanie zrobić.
23 kwi 13:35
J:
ile wynosi tg600
23 kwi 13:36
kamil: pierwiastek z 3
23 kwi 13:39
J:
no to szukaj odpowiedzi pasującej do: y = √3x + k
23 kwi 13:40
kamil: a co to jest to k ?
23 kwi 13:41
J:
dowolna liczba
23 kwi 13:51
5-latek: J 
nie napisales b tylko k i już jest problem i to duzy problem
23 kwi 13:54
J:
23 kwi 13:55
Janek191:
Tak jak u góry jest napisane, to żadna nie pasuje

y =
√3 x − 5
23 kwi 13:55
J:
fakt...

nie zwróciłem uwagi
23 kwi 13:58
Jacek: pewnie błąd klawiaturowy
23 kwi 14:00