Symbol Newtona
5-latek: mam dowod w książce ale dochodze do momentu
| n!(n+1) | | n+1)! | |
| = |
| |
| (k+1)!(n−k)! | | (k+1)![(n+1)−(k+1)]! | |
Licznik wiem dlaczego taki (chodzi mi o mianownik
23 kwi 11:05
J:
| | a! | |
= |
| ... u Ciebie: a = n +1 i b = k + 1  |
| | b!(a−b)! | |
23 kwi 11:07
Janek191:
To jest rozpisana prawa strona równości
23 kwi 11:09
5-latek: No przecież
dzięki
23 kwi 11:10
J:
chyba o to
małolat pytał
23 kwi 11:10
5-latek: Tak
J 
Wlasnie o to . teraz dopiero zobaczyłem
23 kwi 11:13
5-latek: Znalazlem jeszcze fajne rzeczy dotyczące symbolu Newtona (dla liczb ujemnych , dla liczb
rzeczywistych
23 kwi 11:19