matematykaszkolna.pl
Jak wygląda stara matura rozszerzona z matematyki? Andrzej: Witam serdecznie, otóż w tym roku zdaję maturę rozszerzoną z matematyki ale starą, gdyż jestem w technikum, nie miałem matematyki rozszerzonej w szkole, aczkolwiek podstawę bardzo dobrze opanowałem i zdecydowałem się zadawać rozszerzenie, dlatego chciałem się spytać, jakie działy obejmuję matematyka rozszerzona ale stara podstawa, bo w internecie wszystko piszę o nowej podstawie. Opanowałem już wiele rzeczy, Horner, Viete, równania trygonometryczne z rysowaniem, grupowanie wyrazów itp. Ale chciałbym wiedzieć czego mam się jeszcze douczyć bo np. chciałem się wziąć za granicę ciągu, czy rachunek różniczkowy ale dowiedziałem się, że to jest tylko dla nowej podstawy, a stara matura rozszerzona ma troszkę inaczej. Dlatego prosiłbym jeśli ktoś wie jakie tematy obejmuję jeszcze stara matura rozszerzona z matematyki. Pozdrawiam
23 kwi 09:58
PW: Najpewniejszym źródłem informacji są publikacje Centralnej Komisji Egzaminacyjnej, np. http://www.cke.edu.pl/images/_EGZAMIN_MATURALNY_OD_2015/Informatory/2009-2014/matematyka.pdf
23 kwi 12:07