matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
tttttttt:
jeśli 2
a
=3 i 3
b
=5 to iloczyn ab=? odp.:log(2)5
23 kwi 08:48
J:
a = log
2
3 , b = log
3
5
log
2
5
a*b = log
2
3*log
3
5 = log
2
3*
= log
2
5
log
2
3
23 kwi 08:53