matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiązanie bazowe nieujemne
Ewa:
Wyznaczyc rozwiązanie ogólne układu równań 2x1+x2+3x3=12 4x1+3x2+x3=8 a następnie podaj wszystkie rozwiązania bazowe. Wskaż rozwiązania nieujemne
! Proszę Wyszło mi ogólne x3=t x1=14−4t x2=−16+5u
23 kwi 07:44
Ewa:
proszę
23 kwi 10:47
Ewa:
pomoże ktoś?
23 kwi 15:42