matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całki
mod:
obliczyć całki:
e
−
x
∫
(x w potędze e)
x
2
i druga:
√
x
∫
}
√
x
+1
23 kwi 00:16
mod:
mały błąd w drugiej całce
√
x
− 1 w mianowniku ale to chyba bez wiekszego znaczenia
23 kwi 00:17
J:
1
1
1) przez części: v' =
v = −
x
2
x
u = e
x
u' = e
x
t
2
2) podstawienie: t =
√
x
, t
2
= x 2tdt = dx ....... = 2∫
dt
t + 1
23 kwi 08:17