Oblicz granicę - funkcja wielu zmiennych
ZAraza: | | x2 | | r2cos2φ | |
lim(x,y)→(0,0) |
| =limr→0 |
| =limr→0cos2φ co |
| | x2+y2 | | r2cos2φ+r2sin2φ | |
to oznacza?
22 kwi 22:43
ICSP: Granica nie istnieje.
22 kwi 22:52
ZAraza: jeżeli na końcu zostanie sama funkcja trygonometryczna to znaczy ze granica nie istnieje?za
każdym razem?
22 kwi 22:55
ICSP: jeżeli zostanie sama funkcja zależna od φ to granica nie będzie istnieć.
22 kwi 22:59
ZAraza: | | x3+y | |
lim(x,y)→(0,0) |
| = |
| | 2x2+y4 | |
| | r3cos3φ+rsinφ | |
limr→0 |
| = |
| | 2r2cos2φ+r4sin4φ | |
| | r(r2cos3φ+sinφ) | |
limr→0 |
| = |
| | r(2rcos2φ+r3sin4φ) | |
| | (r2cos3φ+sinφ) | |
limr→0 |
| |
| | (2rcos2φ+r3sin4φ) | |
i co dalej?
22 kwi 23:07
ZAraza: mógłbyś na to zerknąć?
22 kwi 23:15
ZAraza: ?
22 kwi 23:50
ZAraza: ?
23 kwi 00:07
ZAraza: móglby ktoś popatrzeć?
23 kwi 09:34