matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prosze o pomoc
Magda:
Proszę o pomoc. Rozwiąż: 3 − x
2
= 0
2 gru 21:15
Ergo:
3−x
2
=0 (
√
3
−x)(
√
3
+x)=0 i standardowe pytanie kiedy iloczyn liczb jest zerem
2 gru 21:16
Ergo:
wzor a
2
−b
2
=(a−b)(a+b)
2 gru 21:17