matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
ola:
jeżeli a−b/b−c to b=?
22 kwi 19:51
ola:
miło być jeżeli a=b/b−c
22 kwi 19:51
Dziadek Mróz:
b
a =
| * (b − c)
b − c
a(b − c) = b ab − ac = b | − b | + ac ab − b = ac b(a − 1) = ac
ac
b =
| : (a − 1)
a − 1
22 kwi 21:38