sss
/_/_/\_\/_/\_\/_/\_\_\: 2+\sin \left(2x+\frac{\pi }{6}\right)+\cos \left(2x\right),
22 kwi 17:38
/_/_/\_\/_/\_\/_/\_\_\: | | π | |
f(x) = 2 + sin(2x + |
| ) cos2x wyznacz przedział wartości funkcji. |
| | 6 | |
22 kwi 17:41
/_/_/\_\/_/\_\/_/\_\_\: przed cos2x znak "+"
22 kwi 17:43
Benny: No to ja to zrobiłem tak:
| | π | | π | |
f(x)=2+sin(2x+ |
| )+sin( |
| −2x) |
| | 6 | | 2 | |
| | π | | π | |
f(x)=2+2sin |
| *cos(2x− |
| ) |
| | 3 | | 3 | |
cos przyjmuje największa wartość 1, więc f(x) przyjmuje wartość 2+
√3
cos przyjmuje najmniejszą wartość −1, więc f(x) przyjmuje wartość 2−
√3
Zw=<2−
√3;2+
√3>
Raczej dobrze
22 kwi 18:11
/_/_/\_\/_/\_\/_/\_\_\: Dziękuję za pomoc. Naprawdę sam bym sobie nie poradził.
22 kwi 18:21
/_/_/\_\/_/\_\/_/\_\_\: jak z dodawania przeszedł na mnożenie?
22 kwi 19:53
Benny: Wzór: sinα+sinβ
22 kwi 19:54
/_/_/\_\/_/\_\/_/\_\_\: nie mogę znaleźć tego wzoru w tabllicach
22 kwi 19:59
/_/_/\_\/_/\_\/_/\_\_\: chyba, że sina + sinb = sin(a+b)
22 kwi 19:59
Benny: | | α+β | | α−β | |
niee sinα+sinβ=2sin |
| *cos |
| |
| | 2 | | 2 | |
22 kwi 20:02
/_/_/\_\/_/\_\/_/\_\_\: Dzięki
22 kwi 20:55