matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
egzamnin
gimnazjalista:
Co sądzicie Państwo o dzisiejszym egzaminie gimnazjalnym z matematyki. Według mnie był trudny, bynajmniej zadania zamknięte.
http://m.rmf24.pl/fakty/news-egzamin-gimnazjalny-mamy-arkusze-i-propozycje-rozwiazan-z-ma,nId,1721454
Zadanie 14 dobrze ktoś rozwiązał? bo mi wydaje się, że z tych odcinków nie można zbudować trójkąta
22 kwi 17:02
Janek191:
a = 2
√
3
b =
√
3
c = 3
√
2
więc a
2
+ b
2
= 4*3 + 3 = 15 < 9*2 = 18 = c
2
Trójkąt jest rozwartokątny.
22 kwi 17:32
gimnazjalista:
dziękuję
22 kwi 18:04