x2−4 | ||
a) | = | |
x2−x−2 |
6x−9 | ||
b) | = | |
x2−6x+9 |
x2+5x | 4x2−1 | |||
a) | * | |||
2x+1 | x2 |
x2+2x+1 | x+1 | |||
b) | : | |||
x−3 | x2−9 |
x+6 | x−2 | |||
c) | + | |||
x2−9 | x+3 |
x+3 | 4−x | |||
d) | − | |||
x−2 | x−1 |
x2 − 4 | ( x −2)*( x + 2) | x + 2 | ||||
= | = | |||||
x2 − x − 2 | (x − 2)*( x + 1) | x + 1 |
x*(x + 5) | (2 x − 1)*( 2 x + 1) | (x + 5)*(2 x −1) | ||||
= | * | = | ||||
2 x + 1 | x2 | x |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |