matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczby x1, x2 sa roznymi rozwiazaniami rownania x^2+3x-28=0.Suma x1+x2?
Mila12:
Liczby x1, x2 sa roznymi rozwiazaniami rownania x
2
+3x−28=0.Suma x1+x2?
22 kwi 16:47
x:
b
3
=−
=−
=−3
a
1
22 kwi 16:51