Pytanie
Maturzysta: Ciągi. Mam rozwiązać układ z 3 równaniami.
Bezsensowny przykład:
Mogę pierwszy układ oznaczyć np tak?
| ⎧ | x=3 (1) | |
| ⎨ | y=4 (2) | I potem odwoływać się do numerków? "Równanie (1) podstawiam do
|
| ⎩ | z=6 (3) | |
(2)"?
chyba że jest jakiś inny sposób?
22 kwi 15:44
ax:
bezsensowne jest tylko Twoje pytanie−
22 kwi 16:23
ax:
Rozwiązaniem jest punkt S=(3, 4, 6)
22 kwi 16:24
ax:
a gdzie tu ciągi ... wpisuj zadanie a nie ble... ble ...
22 kwi 16:26
Maturzysta: Bezsensowny to są 3 posty zamiast jednego. Pytałem tylko czy mogę oznaczyć sobie w taki sposób
numerkami układy. Zadanie to nie ma nic do rzeczy.
22 kwi 23:34
wmboczek: Można oznaczyć numerami, gwiazdką itd i itp..
Jeżeli przykład jest długi, to dla czytelności warto. Często jest tak robione w książkach i
przy długich dowodach
23 kwi 06:50