matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Romb
Smerfik:
Oblicz pole rombu( jak by sie ktoś nie doczytał do rys. przekatna=12, ma 2x30 stopni i 120 stopni)
2 gru 20:49
M:
21 sie 22:40
Su Su:
Z trójkata AOB
a
√
3
=6
2
a
√
3
=12
12
a=
√
3
a
x=
2
x=6
√
3
DB=2x=2*6
√
3
=12
√
3
AC=12
AC*DB
S=
2
12*12
√
3
144
√
3
S=
=
=77
√
3
2
2
22 sie 00:10
MM:
Popraw błędy
22 sie 17:24