matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Potęgi. Czy strona lewa równa się stronie prawej?
A1224:
[1/2√3 − (6/√3)
−
1
]
5
= 0
22 kwi 14:51
Bombek12345:
tak (1/2
√
3
*
√
3
/
√
3
)−
√
3
/6)
5
=0 (
√
3
/6−
√
3
/6)
5
=0 0
5
=0 0=0 L=P
22 kwi 15:45