matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Granica
XXX:
Granica ciągu określonego wzorem an=(1+2+3+...+n)/1+pn
2
wynosi 100. Ile wynosi wartość parametru p?
22 kwi 13:59
J:
p = 100
22 kwi 14:02
J:
1
upss ... p =
100
22 kwi 14:02
XXX:
mogłbys rozwinąć?
22 kwi 14:50