matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż równanie 1/sin3x=1/ sin5x
meg:
Rozwiąż równanie 1/sin3x=1/ sin5x w przedziale <−π/2, π/2>
22 kwi 13:54
J:
1) Zalożenia 2) ⇔ sin3x = sin5x ⇔ 3x = 5x + 2kπ lub 3x = π − 5x + 2kπ i wybierz te, które należą do podanego przedziału
22 kwi 13:58