matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość równania sin raz cos
Jacek:
Jeżeli sinα−cosα=1/2, to wartość wyrażenia sinα*cosα jest równa
22 kwi 12:38
J:
wskazówka: (sinx − cosx)
2
= sin
2
x + cos
2
x − 2sinxcosx = 1 − 2 sinxcosx
22 kwi 12:45